preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
QR code
Obrazac
 
 
e-Dnevnik
Upute
Brza veza do...
Arhiva vijesti
Arhiva-Oglasna pločaArhiva-Naslovnica
Oglasna ploča   Naslovnica
Sigurnost
nacionalni CERT
Nova brošura, 11. 2016.
 
Centar za sigurniji internet
Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 11. 2009.

Ukupno: 7959110
Ovaj mjesec: 1934
Ovaj tjedan: 746
Danas: 68
Google Analytics
Google Analytics
Vijesti

Dojmovi iz Italije

Nastavljajući aktivnosti u sklopu "Let There Be Light" Erasmus+ projekta naši učenici i nastavnici su od 16. do 23. rujna 2017. boravili u Italiji.


S velikim veseljem naši Erasmusovci, učenici i nastavnici, kročili su na trajekt „Aurelia“ usidren u splitskoj luci i zaplovili ususret trećoj mobilnosti u okviru projekta Let there Be Light. Do talijanskog gradića Atrija valjalo je preploviti Jadran do Ancone, a zatim noćnim vlakom do Pescare i automobilima do odredišta.

    

Valova se ne boje prof. Suzana Slavica, prof. Vesna Pravdić, prof. Ana Gunjača  i prof. Andrej Milošević, koji su budno pratili učenike u svim aktivnostima.

Vrijedni učenici - Tea Badžim (4.e), Ana Palić (4.e), Lea Gunjača (4.e), Ivana Bumber (4.e), Stipe Bumber (4.e), Krešimir Orlović (4.e), Niko Karađole (4.d) i Ivan Burić (4.b), pripremili su u Šibeniku, pod stručnim vodstvom prof. Lidije Šarić, prezentaciju „ Utjecaj svjetlosti na život u vodi“. To je bio njihov zadatak koji su uspješno realizirali prezentirajući na engleskom jeziku u Gradskoj vijećnici u Atriju.

Dočekali su nas divni domaćini uz koje smo svi usavršili znanje talijanskog jezika!

No, krenimo redom...

PONEDJELJAK ( 18. rujna 2017.)

Nakon svečanog otvaranja projekta u Gradskoj vijećnici u Atriju, gdje su nas srdačno pozdravili gradonačelnik, ravnateljica škole „A. Zoli“ gđa Daniela Magno , koordinatorica prof. Rita Guardiani i prof. Cristina Mennuni, uputili smo se u razgledavanje kulturnih znamenitosti ovog divnog gradića.  

    

    

Posjetili smo Arheološki muzej i Katedralu, a u poslijepodnevnim satima uslijedila je zabavna igra za učenike Scavenger hunt. Učenici su tražili blago uz pomoć skrivenih poruka koje su se nalazile na različitim mjestima po cijelom gradu. Tko prije otkrije poruke, brže stiže do blaga - stoga je bilo dosta trčanja po ulicama Atrija:-)

Za to vrijeme, nastavnici su u školi održali radni sastanak vezano uz mobilnost – Njemačka.

Srećom, uslijedila je pizza u restoranu Herkules pa su svi tjelesni (i umni) napori brzo zaboravljeni!

UTORAK (19. rujna 2017.)

Jutro je započelo divnom šetnjom kroz park prirode Calanchi di Atri gdje smo vidjeli zastrašujuće „Danteove paklene klisure“ te slušali predavanja o lokalnoj flori i fauni.

Uslijedio je ručak u zelenom vrtu crkve sv. Rite. Nakon toga smo se uputili u Gradsku vijećnicu te poslijepodne pratili seminare: „Svjetlost na Caravaggiovim slikama“ te „ Uloga svjetlosti u Panteonu“.

S velikim zanimanjem učenici su popratili i prezentaciju plana i programa posjeta Rimu .

SRIJEDA (20. rujna 2017.)

Nije bilo teško probuditi se ujutro u četiri sata kako bismo stigli na autobus u pet i krenuli na izlet u Rim!

Učenici su cijelim putem fotografirali kroz prozorska stakla pitoreskni krajolik, brežuljke i gradiće koji su u pravilu uvijek na vrhu brežuljka/ planine.

     

Stigavši u Rim, uslijedilo je razgledavanje kulturnih znamenitosti uz stručno vodstvo. Vidjeli smo sve što je u okviru osmosatnog posjeta realno bilo moguće.  

Ostali smo zadivljeni ljepotom Vječnog grada.

Fotografije govore više od riječi... Koloseum, Forum, Panteon, Fontana di Trevi, Piazza Navona, Piazza di Spagna, Vatikan.

   

Put prema Atriju prošao je brzo jer smo svi „buljili“ u očaravajuće fotografije i video uratke snimljene u Rimu.

   

ČETVRTAK (21. rujna 2017.)

Dobro jutro Pineto! Prekrasan gradić uz more gdje smo Palači Filiani sudjelovali u radionici „Svjetlost i more“. Sve o flori i fauni ove regije naučili smo od voditelja muzeja Cerrano tower.

   

Šetnjom kroz borovu šumu i prelijepu pješčanu plažu stigli smo do Cerrano  kule gdje smo, nakon objeda, posjetili muzej unutar zidina.

Poslijepodne smo posjetili grad Pescaru, divili se znamenitostima i u slobodno vrijeme „odradili“ mini – shopping. 😉

        

PETAK (22. rujna 2017.)

Svi sudionici projekta  dobili su posebne zadatke za ovu mobilnost (kao što su se pripremali i za mobilnost u Šibeniku). Učenici partnerskih škola tijekom jutra u Gradskoj vijećnici pokazali su svoje radove. Naši učenici su pripremili prezentaciju „ Utjecaj svjetlosti na život u vodi“ i na veliko zadovoljstvo svojih nastavnika, na izvrsnom engleskom jeziku, izložili svoja razmišljanja. Ostali sudionici su tematski bili vezani uz ulogu svjetlosti u različitim vrstama umjetnosti.

(klikom na link preuzmite PowerPoint prezentaciju)
 

Nakon  prezentacija, lokalni koordinatori škola partnera – Ana Gunjača,prof., Marietta Nagy, prof., Hulya Muradoglu i Marie Luise – Bolle, prof., iznijeli su svoje dojmove o Atriju, domaćinima i aktivnostima. Naravno, uz sve pohvale za organizaciju upućene prof. Guardiani i prof. Mennuni.

Zatim smo posjetili izložbu „Buio VAI F*****O“ u podrumskim prostorima Gradske vijećnice te svjedočili mračnom plesnom performansu tematski vezanom uz izložbu, tj. kako doživljavamo mrak.

Poslijepodne smo proveli u školi „A. Zolli“ prateći eksperimente iz fizike i kemije povezane sa svjetlošću.

Predvečer je uslijedio prijem kod ravnateljice gđe Magni uz srdačan razgovor, podjelu certifikata i oproštaj jer je mobilnost Italija uspješno privedena kraju.

SUBOTA (23. rujna 2017.)

Još jedan jutarnji pozdrav gradiću Pinetu u tužnom raspoloženju i suznih očiju, kako divnih domaćina, tako i naših Erasmusovaca.

Učenici su stekli brojna prijateljstva, naučili puno zahvaljujući projektnim aktivnostima te „progovorili“ talijanski jezik ponekad i silom prilika 😊.

Suradnju s našim talijanskim prijateljima s radošću ćemo nastaviti u sljedećim mobilnostima i šire.

Od 13 sati uslijedio je dugotrajan put vlakom prema Anconi, gdje smo puni dojmova zakoračili na veliku „Aureliju“ konačno u 22 sata te otplovili  prema Splitu i novom školskom radnom tjednu.

Ostale gotorafije pogledajte u foto galeriji:Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ana Gunjača   datum: 18. 10. 2017.

Tražilica

 


Novo

 

Facebook
 

 

Provjere

 
NAPOMENA: Udžbenici za smjer
Administrator nisu na popisu

Natječaji

Novo

 
e-laboratorij

 

Vježbenička tvrtka
vježbeničke tvrtke

EuroSchoolSport

LTBL Projekt

SMUN projekt

Projekt Leonardo
Leonardo da Vinci
Leonardo - Njemačka, 2015.

Project Awarded
Project "You Complete Me"

"C Code to..."
Comenius logo
Comenius, Warsaw 2013

"You Complete Me"
aces

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Brze veze

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju