preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
QR code
Kad zvoni?
Novo!
 
 
Obrazac
 
 
e-Dnevnik
Office365
Upute
Arhiva vijesti
Arhiva-Oglasna pločaArhiva-Naslovnica
Oglasna ploča   Naslovnica
Sigurnost
nacionalni CERT
Nova brošura, 11. 2016.
 
Centar za sigurniji internet
Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 11. 2009.

Ukupno: 8166615
Ovaj mjesec: 685
Ovaj tjedan: 343
Danas: 7
Google Analytics
Google Analytics
Vijesti

Cvijet koji ne vene – In memoriam Mladen Kušec

30. rujna 2021. | Kuća umjetnosti Arsen | Šibenik | Učenici naše škole Stipan Režić, Lucija Zmijanović i Niko Ćevid nastupili u glazbeno – literarnom programu 'Cvijet koji ne vene' – In memoriam Mladen Kušec.


Glazbeno literarni program u sjećanje na Mladena Kušeca u Kući umjetnosti Arsen oživio je rad hrvatskog novinara i književnika koji se istaknuo svojim radom za djecu i mlade. Uvijek prisutan tamo gdje su djeca, Mladen Kušec bio je i stalni sudionik i prijatelj Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku, dugi niz godina sudjelujući u provedbi njegove radijske radionice Zujalice, ali i u svakodnevnom životu festivala.

  

Program je nastao kroz suradnju  Glazbene škole Ivana Lukačića, Međunarodnog dječjeg festivala, Udruge Tonkica Palonkica Frrr, te Udruge prosvjetnih djelatnika Biskup Srećko Badurina. Voditeljice programa  su bile Zujalice Lucija Kulić i Antonija Karađole. Program se sastojao od 3 međusobno povezana dijela: dramskog, literarnog i glazbenog. U dramskom dijelu nastupila je najmlađa Zujalica Bruna Kapeli i Dorian Zovko oživljavajući generacijama dobro poznate lutke papige i psa.

Pjesme Žurba, Pjesma o bojama, Pozdrav, Riječi, Voda…, 10 malih životnih mudrosti Mladena Kušeca čitale su Zujalice i Bijele vrane Niko Ćevid, Marijeta Jadreško, Ana Begonja, Lucija Mileta, Dorian Zovko, Sara Jakšić, a ulomak iz Plavog kaputića Bruna Kapeli. Literarni dio programa uredila je voditeljica Zujalica Maja Bukić Kulaš. U programu su sudjelovali učenici GŠ 'Ivana Lukačića' Šibenik i MA Zagreb, ujedno nekadašnji polaznici MDF radionice “Zujalice”, te “Bijele vrane”, na klaviru Tonka Bukić, Jakov Zmijanović, Karmen Bralić, Tedi Trkulja, te učenik solo pjevanja Stipan Režić, sa svojim profesorima glazbe. Prekrasne izvedbe poznatih velikana poput Čajkovskog, Bacha, Schuberta, Griega bile su prava glazbena poslastica u večeri ispunjenoj emocijama generacija koje su odrastale uz Mladena Kušeca.

Njegova energija, ljubaznost, strpljivost i predanost poslu označili su sav karakter njegovog angažmana. Nesebičnost kojom je širio znanje i dijelio iskustvo stvorile s mnoge mlade opčinjene potrebom za iskorakom, dokazivanjem i ispravnim kazivanjem svojeg stava. Svaki njegov intervju je priča za sebe, svaka njegova pjesma…..i kako bi rekao 'Dosta priče, čitaj pjesme!'

Autorske pjesme pročitala je mlada šibenska spisateljica, 'Zujalica i Bijela vrana' Lucija Zmijanović, a posvećene su Mladenu Kušecu.

 

Cvijet koji na vene

Cvijet taj ne vene

Maše na suncu

I zove me na igru.

'Danas mi je on najbolje društvo'

Kažem mami

I sjednem kraj cvijeta na sunce.

 

Mladen Kušec

Mladen Kušec

Moj je najdraži pjesnik

Teksta malo

Razmišljanja puno…

 

Alegoriju na Kušeca osobno, kao na neprolaznu vrijednost, dušu čovjeka posvećenog plemenitom cilju kojeg je sebi zacrtao – čuti i svijetu prenijeti što djeca misle!

Pjesma Cvijet koji ne vene govori u dvojakom smislu; o doista cvijetu koji ne vene, onom od plastike,  plastičnoj igrački koju je Kušec kupio Luciji, i koji se ljulja na solarne baterije…. I koji doista ne vene. Takva je bila i Mladenova duša, kaže Lucija, ona koja ne vene, uvijek na usluzi i pomoći. Onaj koji se nesebično daje u nebrojenim satima rada s djecom i odraslima kojeg zanima što to djeca imaju za reći.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ljiljana Zmijanović   datum: 4. 10. 2021.

Školski logo

Info

Tražilica

 


 
NAPOMENA: Udžbenici za smjer
Administrator nisu na popisu

Facebook
 

 

 

Novo

Natječaji

Novo

 
e-laboratorij

 

Virtualni sajam

Vježbenička tvrtka
vježbeničke tvrtke

EuroSchoolSport

LTBL Projekt

SMUN projekt

Projekt Leonardo
Leonardo da Vinci
Leonardo - Njemačka, 2015.

Project Awarded
Project "You Complete Me"

"C Code to..."
Comenius logo
Comenius, Warsaw 2013

"You Complete Me"
aces

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju