2017-12-08 09:08:00

Realiziran projektni susret u Njemačkoj

27. studenoga - 2. prosinca 2017. | Naši Erasmusovci su boravili u Hannoveru i Ronnenbergu kod svojih partnera – Marie Curie Schule Ronnenberg nastavljajući aktivnosti u okviru projekta "Let There Be Light".

Klara Lucić (3.b), Ana Džapo (3.b), Gabriela Dujić (3.a), Antonia Brajković (3.a), Luka Bogdan (4.b) i Luka Celić (4.b) boravili su u Hannoveru i Ronnenbergu u pratnji nastavnice Ane Gunjače i Suzane Slavice.

PONEDJELJAK ( 27. studenoga 2017.)

Nakon dobrodošlice domaćina i pozdravnu riječ ravnateljice u školskoj dvorani, sudionici mobilnosti su razgledali školu te sudjelovali u „ice – breaker“ igrama.

Nakon ručka u školskoj menzi uslijedio je povratak vlakom u Hannover i razgledavanje kulturnih znamenitosti.

UTORAK ( 28. studenoga 2017.)

U jutarnjim satima u školi je održana radionica „Naša budućnost u Europi“ za koju su naši učenici  pripremili materijale o civilnim udrugama i lokalnim inicijativama (Šibenik, RH).

Pritom su iznijeli svoja razmišljanja  o tome što za njih znači živjeti u Europi, mogu li kao građani sudjelovati u donošenju odluka, koje probleme trenutno uočavaju u EU, imaju li građani EU određene benefite... Ujedno su prezentirali rezultate anketa provedenih u Šibeniku vezano uz navedene teme.

Nakon radionice uslijedio je razgovor s predstavnikom Informacijskog centra Donja Saksonija o europskoj budućnosti.

Tijekom poslijepodneva učenici su se opustili na klizalištu u Hannoveru.

SRIJEDA (29. studenoga 2017.)

Usprkos ranom ustajanju u 4.00, učenici i nastavnici su s radošću krenuli na cjelodnevni izlet u Berlin. Tijekom sedmosatnog razgledavanja ovog zanimljivog grada uspjeli smo vidjeti neke od ključnih znamenitosti – Brandenburška vrata, Berlinski zid, Alexanderplatz i dr.

        

ČETVRTAK (30. studenoga 2017.)

Učenici su posjetili Institute of Quantum Optics (University of Hannover) i pratili eksperimente vezane uz svjetlost.

U 14.00 sati posjetili smo veliko reciklažno postrojenje u Hannoveru te naučili puno o odlaganju otpada, recikliranju i načinu skladištenja nereciklažnih materijala.

  

Predvečer smo se uputili u Ronnenberg gdje je u školskoj dvorani organiziran „Black light disco party“. Učenici su se družili i plesali do 21.00.

PETAK (1. prosinca 2017.)

Tijekom jutra učenici su u školi sudjelovali u radionici „Eksperimenti sa svjetlošću“.

   

Nakon radionice održana je završna svečanost uz pjesmu, ples te podjelu certifikata. 

Ostale fotografije pogledajte u foto-galeriji:

Radionice i stručni posjeti Izlet u Berlin

Ekonomska škola Šibenik