preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
QR code
Obrazac
 
 
e-Dnevnik
Upute
Brza veza do...
Arhiva vijesti
Arhiva-Oglasna pločaArhiva-Naslovnica
Oglasna ploča   Naslovnica
Sigurnost
nacionalni CERT
Nova brošura, 11. 2016.
 
Centar za sigurniji internet
Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 11. 2009.

Ukupno: 7958592
Ovaj mjesec: 1416
Ovaj tjedan: 228
Danas: 32
Google Analytics
Google Analytics
Vijesti

Snimanje filma o internet bullyingu

Učenici Ekonomske škole Šibenik, u sklopu projekta Euro-Youth MediaLab kojeg u sklopu programa Erasmus + provodi Odjel za gospodarstvo poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika u partnerstvu s još deset gradova iz cijele Europe, snimit će u idućih desetak dana film o maloljetničkom zlostavljanju na internetu i društvenim mrežama.


Prenosimo što je OBJAVIO

M.K. | 11.10.2017, 15:12h 

Nositelj projekta je udruga Foyer Rural iz francuskog grada Cepagea, a cilj mu je poticanje razgovora o bitnim društvenim temama koje muče svako društvo. U sklopu projekta osmišljena je zajednička internet platforma lokalnih akcijskih grupa iz svih gradova koji su uključeni u projekt. Mahom je riječ o mladim ljudima, a platforma bi im trebala pomoći da putem modernih tehnologija i interneta raspravljaju o društvenim temama koje ih muče u njihovim zajednicama.

- Početna ideja je bila da se mladi uključe u polemike oko prihvaćanja migranata i socijalno ugroženih skupina u društvu. Međutim, kako neke od zemlja partnera nemaju toliko izražene probleme s migrantima, cijela platforma iskorištena je da mladi mogu raspravljati o konkretnim problemima koji ih muče. Na sastancima su sami  mogli predložiti o kojim bi temama htjeli pričati i što bi im bilo zanimljivo za diskusiju – kaže Antonio Barišić iz Odjela za gospodarstvo, poduzetništvo  i razvoj.

Gradu Šibenika partner je projektu Ekonomska škola Šibenik i njihovi učenici. U početku ih je bilo sedam, osam, no kako projekt odmiče dalje, broj djece koja dolazi na sastanke sve je veći i očito da im je to sve skupa zanimljivo. Posebno uh zanima snimanje kratkih videa o temama koje obrađuju u sklopu projekta. Snimili su ih već nekoliko, a trenutno izrađuju video o opasnostima koje kriju internet i društvene mreže.

- Dosad su obrađivali razne teme koje imaju za cilj potaknuti razmišljanje o toleranciji i  prihvaćanju različitosti, prihvaćanja drugih. U ponedjeljak su počeli snimati novi video, jer je i inače zamišljeno da na toj platformi oni stavljaju svoje video uratke kojima se obrađuju određene teme. Svoje video uratke stavljaju i mladi iz ostalih zemalja uključenih u projekt, pa su ti filmovi i odličan povod za dublju raspravu o temama koje obrađuju – govori Barišić.  

Učenici su sami predložili temu o internet bullyingu, budući kao tinejdžeri puno vremena provode na društvenim mrežama.

- Namjera nam je da svi oni koji to proživljavaju znaju da nisu sami i da se imaju kome obratiti. Ne mogu reći konkretne primjere, ali i svako iz naše grupe sigurno je makar u blagom obliku bio izložen on line zlostavljanju – kaže Anđela Lasan Zorobabel, učenica Ekonomske škole.

Za potrebe filma koji bi trebao biti gotovo za desetak dana snimit će neke kadrove bullyinga u kojima će sami glumiti, pronaći će članke na internetu o toj temi, a ako netko tko je zlostavljanje osobno doživio bude dovoljno hrabar, s njim će napraviti i mali intervju.

O ovom i drugim projektima koji se u Šibeniku razvijaju uz financijsku podršku Europske unije, kao i o besplatnim savjetovanjima i edukacijama o pripremi EU projekata,  natječajima, fondovima i programima Europske unije,  možete doznati u Informacijskom centru Europe Direct Šibenik – jednom od 13 EU informacijskih centara u Hrvatskoj koji nastoje biti posrednici između vas građana Europske unije i njenih institucija, informirati vas o vašim pravima i prilikama, tražiti odgovore na vaša pitanja i promovirati zajedničke EU vrijednosti.

http://www.sibenik.in

 


Izvor: M.K., ŠibenikIN

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 15. 10. 2017.

Tražilica

 


Novo

 

Facebook
 

 

Provjere

 
NAPOMENA: Udžbenici za smjer
Administrator nisu na popisu

Natječaji

Novo

 
e-laboratorij

 

Vježbenička tvrtka
vježbeničke tvrtke

EuroSchoolSport

LTBL Projekt

SMUN projekt

Projekt Leonardo
Leonardo da Vinci
Leonardo - Njemačka, 2015.

Project Awarded
Project "You Complete Me"

"C Code to..."
Comenius logo
Comenius, Warsaw 2013

"You Complete Me"
aces

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Brze veze

Korisni linkovi
preskoči na navigaciju